Две експлозии убиха над 100 души край гробище в Иран, където

...
Две експлозии убиха над 100 души край гробище в Иран, където
Коментари Харесай

Две експлозии убиха над 100 души в Иран, властите обещаха твърд отговор

Две детонации убиха над 100 души край гробище в Иран , където се е провеждала гала за отбелязване на годишнина от гибелта на иранския военачалник Касем Солеймани, погубен при американски удар с дрон през 2020 година в Багдад, съобщи Ройтерс, като се базира на ирански медии.

Засега никой не е поел отговорност за атентатите , които може да се окажат най-тежките в историята на страната, отбелязва Асошиейтед прес.

Вахиди посочи, че множеството жертви са починали при втората детонация . " Нашите полицейски сили са бдителни и ще изправят пред правораздаването тези, които направиха това закононарушение ", даде обещание той пред държавната телевизия.

Най-малко 103 души починаха и към 140 бяха ранени при атентатите, осъществен на четвъртата годишнина от гибелта на ген. Касем Солеймани. Това беше нападението с максимален брой жертви в 45-годишната история на Ислямска република Иран.

Според иранската новинарска организация Нур " няколко бутилки с газ са избухнали на пътя към гробището и съответните управляващи наблюдават обстановката " . Агенция Ес Ен Ен заяви, че към гробището, на което се бяха събрали стотици опечалени иранци, се насочват коли за спешна помощ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР